Dolgu Enjeksiyonu
yüzde oluşan derin çizgilerin giderilmesinde, yanak, dudak dolgunlaştırılması ve hacim kazandırılmasında, küçük çenenin belirginleştirilmesi gibi yüzdeki yapısal kusurların giderilmesinde kullanılır

Dolgu işlemleri daha çok hacim kaybını yerinekoymak dokuyu yükseltmek için yapılan bir nevi  volüm  restorasyon  çalışmasıdır.Örneğin ; yaşla birlikte azalmış yanak hacmini yeniden kazanmak, dudak dolgunluğunu sağlamak, gözaltı çukurluklarını gidermek ,burundan ağız köşesine inen çizgilerdeki belirginliği azaltmak kaş ortası çizgiyi gidermek  için kullanılabilir.Bazen yüzümüzdeki  doğuştan bir asimetride dolgu ile düzeltilebilmektedir.

Dolgu enjeksiyonlarında kullanılan hyaluronik asit, kalsıyum hidroksiapatit, polikaprolakton gibi çok çeşitli maddeler  vardır.En sık kullandığımız hyaluronik asit dolgularıdır.Hyaluronik asit vücudumuzda da olan su tutma kapasitesi yüksek moleküllerdir.Labaratuar koşullarında su tutma kapasitesi artırılarak vücudumuza özdeş alerjik yan etkileri  azaltılmış maddeler haline getirilir.

Hyaluronık asit dolgular ortalama 7- 12 ay kalıcılık süreleri vardır.Dolgu eridikten sonra bile dokuyu uyarıp kalınlaştırma etkisinden dolayı  eski halinden daha olumlu bir sonuç elde edilir.

Işık dolgusu denilen ve gözçevresine kullanılan bu özel dolguda hyaluronık asit dışında morluk açıcı vitaminler antı aging maddeler de bulunmaktadır.

Gençlik aşısı olarak adlandırılan dolgu ise cilde canlılık ışıltı dolgunluk verip kollajen uyarısıyla sıkılaştırma amacıyla kullanılır.

Dolgu işlemi enjeksiyon şeklinde çok ince iğnelerle yapılır.Bazı bölgelerde işlem sonrasında  morarma şişme etkisini azaltmak için özel ucu keskin olmayan kanül  dediğimiz aletler kullanılır.İşlem süresi ortalama 15-30 dk dır.

İşlem sonrası uygulama yerlerinde kızarıklık hafif şişlik iğne giriş yerlerinde morarma olması normaldir.Bazen dolgunun  cilt altında dağılmamasına bağlı geçici topaklar olabilir ve bu durum masajla birkaç güne geçebilmektedir.

İşlem öncesinde makyajsız olmalı ve sonrasında makyaj 3 gün yapılmamalı sıcak buharlı duş sauna ve keseden uzak durulmalıdır.3 gün dolgunun dağılması için  hafif masajlar yapılabilir.