BOTOKS UYGULAMASI
Yaşlanma kaçınılmazdır, ama etkilerini azaltmak ve geciktirmek mümkündür.

Botoks  sanıldığının aksine yılan zehiri değil bir bakterinin  toksininden elde edilmiş bir ilaçtır.Bu ilaç kasların içine enjekte edildiğinde kasların kasılmasını geçici bir süre azaltır veya bloke eder. Botoks medikal kozmetolojide  ciltteki özellikle mimik kırışıklıklarının giderilmesinde kullanılmaktadır.

Göz çevresindeki  kaz ayağı çizgileri, alındaki yatay çizgiler,kaş ortasındaki  dikey çizgi botoksla giderilebilir.Aynı zamanda kaş kenarları düşük olan kişilerde kaş ucu bu uygulamayla kaldırılabilir.

Botoks  sadece kırışıklıkta değil yüzdeki asimetrileri gidermek içinde kullanılır.İki kaşı aynı seviyede eşitlemek, yüzün bir yarısının diğerine göre daha zayıf olduğu durumlarda herikisini de birbirine yaklaştırmak diğer kullanım alanlarıdır.Gummy smile dediğimiz gülerken dişetlerinin görüldüğü durumlarda yada ağız köşelerinin zamanla aşağı doğru yer değiştirmesiyle oluşan üzgün ifadeyi gidermek için ileri botoks tedavileri kullanılabilir.

Botoksun kozmetoloji dışında diğer kullanım alanı da aşırı terlemedir.Koltuk altı el ayak terlemesinde kullanılır.

Botoks nasıl uygulanır?

Çok ince iğnelerle cilt içerisine ilaç enjeksiyonu şeklinde yapılır.

Etki süresi ne kadardır?

Uygulamadan sonra 1 haftada tablo oturur.Daha önce botoks yaptırmış kişilerde süre 3. Günde oturmaya başlar.Etki süresi ortalama 3-6 aydır.Sigara botoksun etki süresini kısaltır.

Kimlere uygulanamaz?

Kesin bir kanıt olmamasına rağmen gebelikte ve emzirme dönemindeki kadınlara, kas hastalığı olan (örn:myastenia gravis ….) ve kanama hastalıklarında yapılmamaktadır.

Uygulama sonrası dikkat edilecekler nelerdir?

Enjeksiyon sonrası iğne yerlerinde yaklaşık 30 dk süren geçici bir şişlik ve daha nadir gördüğümüz morluk olabilir.2 saat yatar ve öne eğilir pozisyondan kaçınılmalı ve sıcak buharlı ortamdan uzak durulmalıdır.Sigara ve alkol ogün kullanılmamalı, makyaj yapılmamalıdır.

Botoksun  riskleri  var mıdır?

Doğru ve uygun bir teknikle yapılan botoks uygulamasında komplikasyon dediğimiz istenmeyen yan etkiler son derece azdır.Kasların tam olarak çalışmamasına bağlı maske yüz, kaşların çok kalkmasına bağlı hayret verici bakış ifadesi, kaşların simetrisinin bozulması, gözkapağı düşüklüğü görülebilecek  yan etkilerdir.

Botoks hangi yaş grubunda yapılır?

Genellikle 30 yaşından sonra mimik kırışıklıklarının yerleşmemesi için yapılır.Fakat asimetri olan durumlarda daha erken de yapılabilir.Mimik kırışıklığı yerleşmiş kişide ilk uygulamada kırışıklık hafifler ama tam kaybolması mükerrer seanslarda olur.